12.06.2020 | Natália Štefunková | Komentáre:0

Objavte výhody email marketingu

Email marketing predstavuje jeden z najjednoduchších spôsobov, ako osloviť cieľovú skupinu, či už ide o stálych zákazníkov alebo potenciálnych zákazníkov.

Väčšina z nás začína deň rutinnou kontrolou emailov. Ak sa im zobrazí aj váš email, prirodzene sa už dostávate do povedomia. Email musí zaujať vizuálne so starostlivo pripravenou ponukou, môže oznamovať zľavu, správu o novinkách či výhodnom predpredaji.

Email marketing je dôležitou súčasťou pokrytia online kanálov a spôsobom zviditeľnenia sa. Využíva elektronickú poštu ako spôsob komunikácie so zákazníkom. Môže ísť napríklad o informácie o ecommerce, môže obsahovať akcie na tovar, služby, rôzne novinky, tipy a triky alebo newslettre.

Vedeli ste, že ak do svojho newslettra pridáte aj video, zvýšite tak pravdepodobnosť kliknutia o 300 %?

Snaha o budovanie dlhodobých obojstranne výhodných vzťahov založených na dôvere je kľúčovou stratégiou k vzájomnej výhode.

Pri email marketingu sa snažte písať pútavo a komunikujte pravidelne s relevantným publikom. Odporúča sa 1-krát týždenne, ale nie vždy len za účelom predaja. Nezabudnite do emailov pridať URL linky s odkazom, ktorý ľudí nasmeruje presne tam, kam chcete.

Výhody využívania email marketingu

  • možnosť cielenia na relevantné publikum, nakoľko ku každému zákazníkovi sa treba stavať odlišne a posielať mu „na mieru ušité“ produkty a služby,

  • rozvíjanie vzťahov s potenciálnymi zákazníkmi a možnosť pripomenutia sa zákazníkom, ktorých sme oslovili v minulosti,

  • propagácia tovarov a služieb za pomerne nízke náklady, šetrenie času, vysoká návratnosť,

  • možnosť odlíšenia sa od konkurencie a ponúknuť zákazníkovi benefity s vyššou pridanou hodnotou, či už zasielanie narodeninovej zľavovej poukážky alebo cenovej akcie pri špeciálnych príležitostiach,

  • možnosť spersonalizovania email marketingu, urobiť ho čo najviac osobným, aby zákazník mal pocit výnimočnosti a získať si tým ihneď jeho pozornosť.

V prípade, že máte plnú hlavu otázok, radi vám s nimi pomôžeme.



certifikáty

Google Qualified Individual Certificate Viamedia SK
YouTube Certified Viamedia SK
Mergado Certified Viamedia SK
Inres Certified Viamedia SK