11.09.2018 | Ivana Jančová | Komentáre:0

Prvý týždeň stážistu vo Viamedii

Viete, čo je stáž, čo prináša a ako sa na ňu pripraviť? Ak nie, nevadí. Ani ja som to nevedela. A predsa som sa rozhodla ísť do toho. Ak chcete vedieť ako vyzeral môj prvý týždeň stážovania v digitálnej agentúre Viamedia, čítajte ďalej.

 

Poďme pekne po poriadku! Od prvého dňa až k dnešku

Poznáte ten pocit, keď ťaháte za sebou dva dvadsať kilové kufre? Ak áno, gratulujem. Viete ako som sa cítila, keď som sa vliekla dlhým chodníkom vedúcim k budove agentúry, do ktorej som mala nastúpiť. Nebojte sa, žiadny stres či nervozita netrvajú večne. Aj tie vyprchajú, keď si uvedomíte, že vaše pracovisko nie je Gringottbanka v Harry Potterovi či väzenie Prison Break.

 

Dobre do budovy sme sa dostali, prvý krok sme spravili, a čo bolo ďalej?

Po zoznámení sa s kolegami som dostala pohodlnú stoličku, stôl a počítač. Takže moje pracovisko bolo plne funkčné a pripravené na moju kvalitnú prácu.

Nastala prvá úloha. Pomoc s návrhmi na metadescriptions pre nového klienta. Vtedy nastáva moment, kedy pozeráte na monitor asi dve minúty bez žmurknutia, srdce vám nepríjemne začne poskakovať v hrudi a vy premýšľate, že použijete okno ako najrýchlejší únikový východ. A to preto, že ste doteraz nič podobné nerobili. Moja rada znie, hlavne sa upokojte a nerobte paniku.

Neprejde ani pol minúty a už pri vás sedí váš nový kolega. Nový spolupracovník, ktorý vám spokojne a hlavne ochotne hovorí a vysvetľuje, čo máte robiť. Po štyroch hodinkách ste konečne niečo urobili. Pocit z dobre odvedenej práce sa môže dostaviť. Klient dostal metadescriptions a vy dúfate, že ste nepohoreli na plnej čiare.

 

Na rad prichádza nová úloha - práca s Ads

Pozoruj a uč sa. Jedna z najlepších častí. Kolega si ťa vezme k sebe, ty strhneš prvý papier, ktorý máš po ruke a značíš si všetko, čo ti na počítači ukazuje. Konkrétne som sa učila ako vyzerá práca s Adwords, po novom Ads, pre klienta. Výklad bol poučný, síce máš v tom poriadny zmätok, ale čo to si zapamätáš, pretože ťa jeho práca zaujíma a máš poznámky. Predsa si prišiel stážovať do firmy, ktorá premieňa teóriu na prax.

 

Prichádza ďalší deň a s ním nové úlohy

Kŕče v bruchu, roztrasené kolená sú preč a mierny nárast inteligencie si tiež postrehol. Neboj sa, každým dňom to bude o čosi lepšie. Presne ako u mňa. Druhý deň som pozorovala ako sa vytvára kampaň pre firmu s dizajnovými dverami, ako sa nahadzujú bannery cez editor Ads a ako vyzerá poriadny brainstorming. Nevadí ak nebudeš všetkému rozumieť, predsa sa učíš a vždy lepšie ak urobíš chybu teraz a poučíš sa z nej. Bez skúseností sa nikam nikdy neposunieme.



certifikáty

Google Qualified Individual Certificate Viamedia SK
YouTube Certified Viamedia SK
Mergado Certified Viamedia SK
Inres Certified Viamedia SK