17.03.2021 | Dávid Somodi | Komentáre:0

Zisti či zvládneš čítať dole hlavou a otestuj si svoje schopnosti priestorového videnia

Extra typ pre tých, čo majú radi výzvy a 3 užitočné tipy pre každého.

1.Zmena hlavného jazyka na ´´Upside down´´

Keď už hovoríme o jazykových nastaveniach, vedeli ste, že Facebook má možnosť „Upside down“?

V minulosti mal tiež pirátsku verziu, ktorá bola veľmi zábavná, avšak už je dlhšie nedostupná.

upside-down

Pre tých z vás, ktorí majú radi výzvy a chcú si zlepšiť priestorové vnímanie odporúčam skúsiť si Upside down.

Ak chcete, aby sa Facebook zobrazoval v režime Upside down, prejdite do časti Nastavenia >> Jazyk. V rámci nastavenia jazyka na Facebooku vyberte z rozbaľovacej ponuky angličtinu (Upside down) a uložte. Okamžite uvidíte niekoľko hlavných rozdielov.

upside-down-2 

 

2.Zablokujte pozvanie pre aplikácie a žiadosti o hru

Určite ste sa s tým už stretli. Teta, kamarát alebo niekto, s kým nemáte chuť sa rozprávať vás pozýva zahrať si s ním hru. Samozrejme pozvánku príjmete zo slušnosti, lebo je to teta alebo kamoš. To isté sa opakuje ako nekončiaci maratón. Existuje jednoduché riešenie ak už vás to už nebaví stačí jednoducho zablokovať pozvánky do aplikacií. Teta nebude tušiť prečo vás nevie pozvať a vy si môžete oddýchnuť. Ideálne je ak si to zablokujete hneď po vytvoreného účtu v prípade ak plánujete facebook využívať efektívnejšie.

Prejdite do časti Nastavenia >> Blokovanie. Prejdite na možnosť Blokovať pozvánky do aplikácie. Zadajte meno priateľa alebo príbuzného, ktorý má nutkanie pozývať zakaždým, keď vidí tu možnosť.

Špeciálne pre vás screen obrazovky v jazyku upside down. No schválne, ako vám to ide? 😵

upsdie-down-3

Ak máte predvolený jazyk slovenský mali by ste sa preklikať až sem. Potom už len stačí napísať meno dotyčnej osoby, ktorú chcete zablokovať. 

upside-down-4

 

3.Spestríte si svoje príspevky vlastným typom písma

Najrýchlejší spôsob, ako spraviť váš príspevok zábavnejším je využitie generátora napríklad coolsymbol.com. Stačí skopírovať a vložiť príspevok

upside-down-5

 

4.Uložte si príspevok na neskôr

Isto sa vám to už stalo článok sa vám páčil a vy ste sa k nemu chceli vrátiť obdobie, aby ste ho preposlali kamarátovi alebo kamarátke a nenašli ste ho. V lepšom prípade ste po dlhom scroolovaní našli to, čo ste hľadali. Facebook našťastie ponúka novinku uložiť si odkaz na neskôr. Výhodou je, že si článok môžete prečítať neskôr.

upside-down-6

 

 



certifikáty

Google Qualified Individual Certificate Viamedia SK
YouTube Certified Viamedia SK
Mergado Certified Viamedia SK
Inres Certified Viamedia SK