29.01.2021 | Ivana Jančová | Komentáre:0

4 skryté funkcie Instagram Stories

Instagram patrí k jednej z najobľúbenejších sociálnych sietí súčasnosti. Niektorí z nás ho využívajú každý deň nielen na súkromné, ale aj na pracovné účely. Preto sme sa rozhodli ukázať vám zopár skrytých funkcií, ktoré by sa mohli zísť pri používaní tejto aplikácie. Nebojte sa, nie je to žiadna jadrová fyzika.

1. Ako pridať niekoľko fotiek do Instagram Stories naraz?

Buď používate mobil so systémom Android alebo IOS. Ak ide o systém IOS, ktorý majú iPhony, pridať fotky naraz je jednoduchšie. Stačí ak si skopírujete fotku z galérie, ktorú chcete pridať do príbehu, prejdete na pridávanie príbehu a namiesto písania textu dlhšie podržíte rovnako akoby ste chceli prilepiť skopírovaný text.

Pri Androidoch je to o niečo ťažšie. Budete potrebovať aplikáciu s názvom Gbox, ktorú je možné stiahnuť v Obchod Play. Následne musíte povoliť v telefóne GboxKeyboard a potom prejdete na pridávanie príbehu, kde si prepnete klávesnicu na GboxKeyboard. Vtedy je možné vkladať obrázky priamo z galérie.

 

gbox

2. Jednofarebné pozadie podľa vlastného výberu

Keď v režime kreslenia podržíte prst na obrazovke, celá sa prekryje farbou. Ak použijete gumu a máte pod farebným pozadím podklad, môžete ho vygumovať a vytvoriť niečo zaujímavé.  Ak chcete jedným kliknutím vymazať celú plochu, prejdite na gumu, podržte prst na ploche a je to.

 

jednofarebne-pozadie

 

3. Neobmedzujte sa predvolenou paletou farieb

Nemusíte zostávať pri niekoľkých predvolených odtieňoch. Stačí ak podržíte prst na niektorej z farieb a otvorí sa paleta farieb mimo predvolených možností. Môžete napríklad použiť aj kvapkadlo, vďaka ktorému zladíte použité farby s fotkou.

 

paleta-farieb

 

4. Dúhové písmo

S textom v Instagramových príbehoch môžete trošku experimentovať. Keď označíte celý nápis, ktorého farbu chcete zmeniť a otvoríte si podržaním prsta na farbe farebnú paletu, môžete meniť farbu písmen. Jeden prst posúvajte horizontálne po palete a druhým postupne odznačujte text. Podobným spôsobom viete vytvoriť aj efekt gradientu. Stačí horizontálny pohyb vymeniť za vertikálny.

 

duhove-pismo

 



certifikáty

Google Qualified Individual Certificate Viamedia SK
YouTube Certified Viamedia SK
Mergado Certified Viamedia SK
Inres Certified Viamedia SK